Een paar goede herinneringen

Sabine van der Horst / 21-05-2008

Mijn naam is Sabine van der Horst, dochter van Betty Wesseling en Karel van der Horst, allebei Kattenburgers. Zelf ben ik geboren op 20 augustus 1968 in de Grote Wittenburgerstraat 65 op twee hoog, boven de groentewinkel van mijn oma.Mijn oma, Rietje van Beek had eerst, samen met haar broer, een kruidenierszaak aan de overkant van de groentenwinkel. In 1965 heeft mijn oma de groentewinkel gekocht.Mijn vader en moeder hebben een tijdje op twee hoog gewoond; later in 1974 ben ik samen met mijn zus, Marion, bij mijn oma en opa gaan wonen.

Ik kan me nog herinneren, dat achter de winkel een grote loods was, dan kwam je uit in de Kleine Wittenburgerstraat waar ik een aantal maanden op De Paddestoel heb gezeten.

“Een paar goede herinneringen”. Op een hoek zat de slager Siemolie, waar ik met mijn vriendin altijd kippenpootjes kocht en andere kinderen daarmee plaagde. Vlakbij die hoek (geloof ik) zat Jantje van Alles, die verkocht echt alles. Dan hadden we nog Jan Patat, die kwam langs met de kar; volgens mij op de woensdagochtend luidde door de straten. Deze man werd het 'kind uit de bedstee' genoemd.

En op Zondag, om niet te vergeten, de zuurkar, “uitjes in wijnazijn”, “komkommer één cent maar”. Ja, dat waren gouden tijden.

Ik ben met mijn oma en opa en zus eind 1975 op Kattenburg komen wonen. In datzelfde huis woon ik nu nog steeds met mijn gezin. Ik heb zes geweldige jaren gehad op de  Parelschool met als hoofd meester Graig. Dansles in de Poort, bingo, Sinterklaasfeest, noem maar op.

Een keer in de maand kwam er een dame aan de deur contant geld ophalen: “Contributie voor de Poort”, iedereen betaalde trouw. Zoenetikkertje in de garage, jaja, daar deed ik ook aan mee.

Mijn oma is nu 81 jaar; mijn moeder leeft helaas niet meer. Ze had jullie fantastische dingen (verhalen) over Kattenburg kunnen vertellen.Daarom dit schrijven, ter ere van mijn moeder, Betty Wesseling.

Met Kattenburgse groetjes van Sabine.

Deel deze pagina: