Gelukkig

Elly Fritz / 01-04-2005

Mijn vader en moeder hebben elkaar, 70 jaar geleden, ontmoet in de Conradstraat. Mijn oma, van mijn moeders kant, heeft boven het café op de Oostenburgergracht gewoond waar nu het ‘Wienergebouw’ staat. Ikzelf heb op de nonnenschool Gerardus Majella gezeten. Met mijn ex-man ben ik in de Conradstraat, in een piepkleine tweekamerwoning, begonnen aan een volwassen leven.

Wat vliegt de tijd! Mijn dochter Sacha is dan ook in de Conradstraat geboren. Zij is nu 32 jaar! Toen ik zwanger werd van mijn tweede kindje, Cécile, ben ik naar Zaandam verhuisd. Niet voor lang, want na anderhalf jaar was ik weer terug in Amsterdam!

Nu ben ik voor de tweede keer getrouwd en woon nu wéér sinds zeven jaar in de Admiraliteitstraat samen met Saskia de Vries. Deze buurt heeft mij, in welke fase van mijn leven dan ook, gelukkig gemaakt!! Bedankt dat je bestaat!!!

Fotobijschrift:In maart 2005 stond ik door mijn keukenraam naar de prachtige molen ‘de Gooyer’ te kijken en zag deze prachtige ooievaar met de sneeuw nog aan zijn snavel!Wij hebben deze foto gemaakt omdat wij midden in de stad naar een mooi natuurfenomeen hebben gekeken. Wie zit dit nou vanuit zijn keukenraam.

Deel deze pagina: