Veel te vertellen over Wittenburg

Moos van 't Loo / 21-04-2009

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Moos van ’t Loo en ik heb vanaf 1944 in de Kleine Wittenburgerstraat gewoond. Wij, een broer en een zus, hebben er een hele fijne jeugd gehad met veel vrienden en vriendinnen. Er was altijd veel te doen. Diefie met verlos, knikkeren, straatvoetbal, boksen, schuilhokkie enz. enz.

Mijn vader, Rooie Joop, was bevriend met Jan Dieke. Wat ik toen allemaal heb meegemaakt, daar heeft zelfs de Telegraaf over geschreven. Twaalf en een half jarig huwelijk, vechtontbijten, bankstel uit het raam gegooid. Maar de volgende dag was alles nieuw en waren we ouwerwets weer allemaal in de kroeg bij Jaring of Pauwe, net alsof er niets aan de hand was.

Ook heb ik meegemaakt dat Toon Smit ene Kootje van Leeuwen zijn oorlel heeft afgebeten. Al met al kan ik nog zoveel vertellen over Wittenburg met mijn speciale vriendje Leon van Mourik. Leon speelde voor Dorus en ik ging altijd mee om zijn koffertje te dragen.Hier laat ik het even bij. Let niet op mijn handschrift, geleerd op de Parelschool!

Deel deze pagina: