Verscheidenheid

Dorine Jaap Lisa Jody / 01-05-2005

Zomaar een zondagmiddag in de tuin. Wonend aan de Compagniestraat met een prachtige groene binnentuin.

Wat maakt het leven hier zo leuk?

Verscheidenheid.

De binnentuin wordt bevolkt door

– tientallen soorten planten en bloemen, de één nog uitbundiger dan de ander

– vele soorten vogels van merel tot mus tot koolmees tot houtduif

– vele soorten mensen uit Suriname, Turkije, Brazilië, Marokko, voormalig Joegoslavië en Nederland.

Zomaar een zondagmiddag betekent dus vele geuren van werelds eten, vele geluiden van alle soorten vogels en soms een kakofonie van Arabische muziek, de salsa en André Hazes. We zullen het weten dat we in de stad leven!

Als de wind gunstig staat (althans zo ervaren wij dat) hoor je de treinen en het getoeter van de schepen bij vertrek. Voor ons een waar vakantiegevoel! Als dan de meeuwen langsscheren en hun karakteristieke geluid laten horen wanen we ons in Villa Zeezicht.

Kortom, een bijzondere buurt om te wonen. We missen een beetje de winkels in de buurt en kunnen niet wachten tot de Czaar Peterstraat weer meer winkels krijgt. In onze ogen zou dat de buurt goed doen.

We hebben met enige regelmaat last van diefstal uit de box, dat is een stuk minder! Maar dat is helaas een maatschappelijk gegeven. Gemeenschapszin, elkaar weer gedag zeggen op straat, weten wie er in je buurt en op de trap woont, de vuilniszak een keertje voor je buurman buiten zetten, dat alles doet ertoe voor een leefbare en gezellige buurt. Laten we er vooral met zijn allen voor vechten deze buurt een leuke en fijne buurt te laten zijn. Dit boek is een mooi begin!

Deel deze pagina: