Komt u maar boven!

Annie de Jel / 31-05-2008

Hallo Eilanders.

Mijn naam is Annie de Jel, dochter van  Frits de Jel en Pietje van Sermond, geboren op Oostenburg in 1935.Over de oorlog is genoeg geschreven, maar de bevrijding was veel mooier, er waren feesten met wedstrijden o.a. een aardappel op een lepel, en dan maar hard rennen. Wat ik heb gewonnen: linnen schoentjes. Wat was ik daar blij mee. 

Mijn dochters Anita en Erica zijn ook op Oostenburg geboren en opgegroeid. Het was een mooie tijd, maar wij werden weggesaneerd naar Amsterdam West. Wat een ellende. Na drie jaar een nieuw huis op Kattenburg, we waren dolblij.

Nu even iets over ome Gos de buschauffeur, route CS naar Czaar Peterstraat, lijn M. Hij roept bij elke halte: “ Komt U maar boven!”. Bij de haltes Kattenburg, Wittenburg en Oostenburg roept hij niet deze straatnamen maar de namen van de kroegjes op de gracht: Nicky, de Samba, Westerink,  Aloserij van Mourik, Rooie Willem, Paramaribo en Boeren Teun.Ome Gos ging met pensioen en er werd een koets gehuurd om afscheid te nemen van de Eilanders. Dit moment staat nog steeds in mijn geheugen gegrift, hij was een echte Mokummer.Wij hopen nog vele jaren op Kattenburg te blijven wonen.

Deel deze pagina: