Hoi beste Eilanders

Ria van Deijl / 04-10-2008

Mijn naam is Ria van Deijl-Schelling en ik ben geboren op 16 maart 1948 in de tweede Van Swindenstraat nr. 66 in de Dapperbuurt en dus ben ik niet een ‘echte’ Eilander. Ik kende de buurt ook helemaal niet, kwam er nooit en van horen zeggen werd me wijs gemaakt dat Kattenburg een achterbuurt was, waar veel schorremorrie woonde. Alsof de Dapperbuurt zo hoogstaand was!

In 1972 trouwde ik met Koos van Deijl, wel een echte Kattenburger, met humor en een hart van goud. Ruim vier jaar later kregen we met onze dochters Tamara (2  ) en Vanessa (4  mnd) een woning op Leeuwenwerf nr. 10. Wat waren we blij! Wij wonen nu dus 32 jaar op Kattenburg, tot volle tevredenheid. Het enige minpunt is de bijna volledige afwezigheid van winkels.

De kinderen (inmiddels het huis uit) zijn hier opgegroeid en hebben volgens eigen zeggen een heerlijke jeugd gehad. Ze hebben hun kleuterjaren op de  ‘’Paddestoel’’ doorgebracht en daarna zes mooie jaren op de Parelschool met o.a. de onvergetelijke Meester Graig, een begrip in de buurt en een ware kindervriend.

In de loop der jaren ben ik me een echte Eilander gaan voelen. Vooral de strijdbaarheid van de bewoners sprak mij erg aan. Die saamhorigheid en de wil om iets voor elkaar te krijgen, vind je bijna nergens (meer). En vaak leidden de protesten tot het gewenste resultaat, met Marie Altelaar als de ’kleine’ grote voorgangster. Ik spreek de hoop uit, dat deze mentaliteit in ere wordt gehouden en doorgegeven aan de generaties na ons. Tevens hoop ik hier nog lang te kunnen blijven wonen en wens ik alle Eilanders het allerbeste toe. 

Deel deze pagina: