Schoolfoto

B.N. Meijer / 09-10-2008

Dit is een schoolfoto van Klaas en Cris Maijer van de Oosterschool en een foto van de speeltuin. Op de draaimolen staan mijn moeder, tante Til met Oma Schoenmaker met kleindochter Lenie, dochter van Koos Schoenmaker.

Ik woonde in de Grote Wittenburgerstraat naast levensmiddelenzaak Zijlstra. Piet Becker woonde naast ons. Na de oorlog gingen we naar de overkant, boven de speeltuin en Piet Becker ging naar de Vodde Poort, daar kon je je haar laten knippen. Het was daar altijd feest met dochter Lukie en Piet, Wil en Kootje namen altijd hun vrienden mee naar binnen. Hun moeder Tante Nel was niks teveel. Jongens willen jullie allemaal een kop soep, nou dat ging er wel in want dat kon ze wel maken, moeten jullie nog een bak, graag.   

Ik zat op de Oosterschool bij meester Achterberg en meester Grim, als je wat gedaan had moest je naar boven komen bij meester Grim. Hand op tafel en een klap met het spaanse rietje op je hand. Later werd het meester Peukie, als je daar bij moest komen dan pakte hij je bij je oor en dan kreeg je een okkie op je kop, dan stond je te trillen op je benen.

Toen kregen we een klus. Klaas en Beb Verstraten en ik moesten oude banken van zolder naar beneden brengen. Het gaf niet hoe we ze naar beneden kregen. Ik met Beb aan de slag. Nou dat was gauw gedaan, zolderraam open en we gooiden de banken naar beneden. Dat was niet de bedoeling. Dat hebben we geweten dus weer straf.

Deel deze pagina: