Mijn herinneringen

Dirk Douwé / 14-05-2012

 Hallo, mijn naam is Dirk Douwé,  geboren in de kleine Kattenburgerstraat 44 in 1954 op 25 februari. Daar heb ik tot mijn 17e jaar gewoond. (Dore Kasie)

Mijn herinneringen: naar de kleuterschool; Oranjeschool Kattenburgertussenstraat. Voor 2 jaar juffrouw Maasereel en kleine en grote juffrouw Olsen. En vandaar naar de A.Tasmanschool op de Kattenburgerkade.

Een goede tijd gehad met vrienden; Bruno Bruinsma, Henk de Ruyter en de meisjes Renate Over en Cobie Reemer waar ik verliefd op was. 12 jaar oud naar de ambachtschool in de Westerstraat voor 1 jaar en dan naar Timorplein voor 2 jaar als

schilder.

Herinneringen aan mijn buren: Tante Riek en Adriaan Wijnberg en kinderen; Henk en Rudi woonden naast mij op de stoep. Aan de overkant kruidenierswinkel de Sperwer. Ome Jan en tante Gonnie, kinderen Marja en Robbie Kuyl. Rob was een keeper voor A.S.V.K.

En dan de nachtwinkel van ome Joop die erg goed kon fluiten als hij zijn vrouw nodig had om te helpen en zijn lachen maakte de hele buurt wakker. Aan de overkant Kramer de slager met zijn dochters Getie en Netie.

Op Woensdagmiddag de groenteman helpen Teo de Jong. Ik verdiende daarvoor 6 appels; goed hé!

Bij koud weer naar de leeszaal op Wittenburg. Woensdag naar de kapper; speciale prijs: bloempot op je hoofd?

Mijn familie: mam Tjitske, mijn vader Frans en 2 zusters Henny en Annie. Vader werkte op de I.B.M. en mam Tevema op Wittenburg als koffiejuffrouw. Nadat mijn moeder overleed in 1962, verhuisde ik kort daarna met mijn vader naar de Spaarndammerbuurt in een 3 kamerwoning. 20 jaar oud en getrouwd vertrok ik naar Australie waar ik nu nog steeds woon.

Wat ik heb geleerd als een Eilander is respect, vriendschap en blijven vechten voor datgene waar je in gelooft.

DIRK

Deel deze pagina: