Karren met zuur

Redactie buurtboeken / 03-01-2017

Er kwam ook een kar met zuur vroeger over de Hoogte Kadijk. Ellen Metz, die daar vanaf 1945 op nummer 17 woonde weet er nog van. Haar verhaal komt later, maar nu de vraag: kent u nog oude bewoners die hier ook iets over kunnen vertellen? hij riep onder andere ' uitjes in de wijnazijn".

op de pagina van het geheugen van oost wordt hier veel over uitgewisseld:
 - Heel lang heb ik Verstaan dat hij riep " Uitjes in de Wijven zeik " ! Maar later pas van mijn Vader gehoord ,nee " Uitjes in de Wijnazijn "
- Ik herinner me de zuurman van de Cz.Peterbuurt, ome Frans. Zuur en uitjes in grote houten kuipen. Vooral het gele zuur was heerlijk. Later liep hij met patat, een nieuwigheidje in die tijd, en opende hij de eerste (naar mijn weten) patatzaak in de Cz. Peterstraat. 
- Slagt met kesbeke zuur liep zijn ronde door oost.

 
Lyda Schulken Ja zeker ik woonde in de Formosastraat daar kwam hij ook.Volgens mij was het de Leeuw. Ik vond het pekelzuur lekker en de plakken gele komkommer in zuur. De Berliner Bollenman weet ik ook nog en op vrijdag laat in de middag de verse waar man die orgaanvlees verkocht van de slacht op het aboittoir. In de winter verkocht hij soep. Op zondag kwam er ook nog een wafelman, als mijn moeder geld had mochten we een slagroomwafel kopen en niet te vergeten dat was wat later de " sjaminnen"roomijs man. Met een wafelijsje voor maar 10 cent dat was ons hele zakgeld dus mijn broer en ik kochten er dan samen 1 en namen dan om de beurt een likje,als we daar ruzie over maakten at mijn moeder de rest op. Leuk hoor al die herinneringen.
Buurtverhalen 1018 weet jij ook nog wat ze riepen
Lyda Schulken Van de zuurman weet ik het niet hij kwam op een vaste tijd en hoefde niet te roepen. De wafelman kwam altijd op zondag ochtend tegen koffietijd en hoefde ook niet te roepen. De verse waar man kwam op vrijdag, ging staan en riep met een stentor stem " verse waar" en in de winter "soep". De Berliner bol man had een liedje, Berliner bol lekkere bol,bij de koffie en de thee neem Berliner bolletje mee, ik kan het nog zingen. De ijsman hoorde je al van ver, hij had een bel en riep alleen maar "sjaminnen"roomijs met de nadruk op "minne" .
Pas jaren later legde ik het verband met Jamin de snoepwinkel.
Deel deze pagina: