Ik zoek vriendin uit kleuterklas op Kattenburg

Leida Staasen / 01-07-2019

 

 Hallo
Ik zoek mijn vriendinnetje


Mijn naam is Aleida Kiers-Staasen, maar als kind noemde men mij Leida Staasen.
Ik ben geboren in 1955 op de kattenburgerkade nr.2-3 hoog
Ik heb er een fijne jeugd gehad.  Op de kleuterschool , De rode Geranium,  was Jantje Otte mijn eerste vriendje. Deze school was op de Kattenburgerkade en zat naast de speeltuin bij de achterstraat.

Mijn vader heeft een foto genomen vanuit het raam. Hier zie je de intocht van Sinterklaas met zijn pieten. Mijn vriendinnetje heette Treesie  en wij hebben heel veel samen gedaan. Steppen, rolschaatsen, in de speeltuin spelen,en wat al niet meer. Zij was mijn beste vriendinnetje.

Toen ik in 1964 moest verhuizen omdat ons huis werd afgebroken,hebben we heel wat af gehuild.  We besloten om ons bloed samen te laten smelten en met een druppeltje bloed uit onze vinger beloofde wij elkaar, om elkaar nooit te vergeten en weer terug te zien.We waren kind en besefte toen niet hoe groot de wereld is.  Ik ben haar inderdaad in al die jaren nooit vergeten.


Al gauw besefte ik dat ik haar achternaam nooit heb opgeschreven en dat ik haar waarschijnlijk nooit meer terug kan vinden.  Helaas is dit zo gegaan en ook met de sociale media van tegenwoordig is het bijna onmogelijk om iemand te vinden waar je geen achternaam van weet. En na ruim 60 jaar ga ik nu twijfelen of ze wel Treesie heette. Of was het Elsie ?
Ik hoop dan ook maar dat mijn verhaal en schoolfoto geplaatst kan worden en dat er iemand is die dit leest en zegt: O, maar dat is die van de familie....... Ik heb een geel hokje om haar gezicht gezet zodat men weet wie ik zoek. Ik ben dat blonde meisje dat op het hoekje staat en haar rokje vasthoud,

Ik woon nu in Amsterdam oost, vlakbij het Flevopark en ga soms wel eens wandelen richting Oostenburg en Wittenburg. Maar Kattenburg heb ik nooit bezocht, want ik was heel boos dat ik hier niet mocht blijven. Nu is het meer een principe geworden. Maar wie weet, kan ik haar ooit nog eens de hand schudden en gaan we samen terug.

Leida Staasen

 

Deel deze pagina: