trots op Plantage Weesperbuurt

Ruben / 12-02-2008

Gegroet beste buurtgenoten! Ik zag het levenslicht op de Plantagemiddenlaan tegenover het aquarium van de diergaarde "Natura Artis Magistra" op 23 februari 1965. "Ha ha" zeiden (flauwe) grappenmakers toen ik wat ouder was," in Artis bij de apen zal je bedoelen"!Nadat ik de vochtigheid enige jaren had doorstaan, hoorden mijn ouders, in de kroeg op zoek naar andere vochtigheid, van een huis dat te huur stond in de Spinozastraat. Zodoende kwam ik daar terecht. Intussen wist ik op vierjarige leeftijd door het dagelijks bezoek aan Artis wel wat een Capibara was (het grootste knaagdier ter wereld, uit Zuid Afrika) maar niet wat een koe was. En zo hoort het ook, voor een gezonde stadsjongen, vind ik. Ondanks het feit dat ik opgroeide voor galg en rad, (haha) doorliep ik toch diverse scholen met goed gevolg, toen ik achttien was besloot ik aan de UVA informatica te gaan studeren, omdat deze studie te volgen was in de Roeterstraat, in onze eigen mooie buurt. Zo kon ik voor een college een warme kop koffie van huis meenemen. Inmiddels woon ik al weer vele jaren op de Spinozahof. Ook na mijn afstuderen bleef ik onze buurt trouw, nu al weer ruim 41 jaar.

Goed, deze stad is rijk aan vele aantrekkelijke buurten. De Keizersgracht heeft ook zo haar charmes, zo moeten we toegeven. Toch geeft het grote tevredenheid in de Plantage-Weesperbuurt te wonen en wandelen. Al moet toegegeven worden dat het stedeschoon hier en daar wel is aangetast. tevens moeten we ons natuurlijk zeer bewust blijven van de verschrikkelijke gebeurtenissen die hier tussen 1940 en 1945 hebben plaatsgevonden. Al met al is dit echt mijn thuis waar ik groot ben geworden. Over het hek klimmen bij Artis, spelen in de bouw van de metro, eerste kusje in het Wertheimpark, feesten in Kriterion, te veel om op te noemen!

Mag ik tot slot de wens uit spreken dat alle buurtbewoners even tevreden en trots zijn met/op de Plantage-weesper buurt als ik? Hartelijke groeten van Ruben .

Deel deze pagina: